Afval proces December

Het is alweer één maand voorbij om mijn best te doen om te afvallen. Maar is het dit keer al wel beter gelukt dan daarvoor? Ja het is ondanks kerst en oud en nieuw beter gegaan dan vorige maand. Op beide gevallen. Van alleen nog maar water drinken tot koolhydraat arm. Natuurlijk is het nog niet zoals ik zou willen. Ik zou liever helemaal af willen van de frisdranken en koolhydraten.

Ik merk dat ik op een stage dag (Dinsdag & Donderdag) alleen maar water of thee drink. Wat een super pluspunt is. Door de weeks gaat ook aardig alleen de weekenden blijven het moeilijk. Maar de aanhanger wint! Dus ik ga mijn best doen.

Koolhydraten, dat is iets wat moeilijk is tijdens de kerst en oud en nieuw. Moet ik ook toegeven dat ik op die dagen me er slecht aan gehouden heb. Misschien iets te veel oliebollen gegeten en met kerst gingen we gourmetten en daar eet ik veel vlees en groenten dus dat zal wel mee gevallen zijn. Maar de dagen erom heen heb ik me er aardig aan gehouden.

Maar omdat ik mijn lichaam wil resetten ga ik vanaf week 3  van januari. Dus volgende week. één week lang een detox kuur doen. Maar wat is een detox kuur? Ik ga één week lang elke dag alleen nog maar shakes drinken van groenten en fruit. Elke dag drink ik er 5 shakes en na elke shake drink ik 0,5 liter water. Voor de rest mag ik niks anders eten, drinken mag wel maar dan alleen water of thee. Maar waarom zou ik dat doen? Nou ik probeer zo veel mogelijk van de koolhydraten af te komen. Maar ik merk dat ik toch als ik de kans krijg een koekje of een klein snoepje eet. Daar wil ik ook helemaal vanaf. Daarom dacht ik, ik ga proberen één week me lichaam te reinigen.

Veel mensen hebben hun eigen mening hierover. Ene helft zegt dat het ongezond en slecht is en de andere helft is er heel positief over. Ik wil het gewoon één week uitproberen en kijken wat ik ervan vindt. Volgens het voedingscentrum kan je prima één week uitproberen maar niet langer dan dat. Als het mij bevalt zal ik het eens in de zoveel tijd doen. Want ik ben er wel voor om je lichaam helemaal te reinigen.

Via een website heb ik gratis een weekplanning kunnen downloaden. Daarin staat een dag planning met recepten van die dag. Ook zit er een boodschappenlijstje bij. Zodat je precies de hoeveelheid in huis kan halen. Mocht je interesse hebben? Klik hier naar de link van de website waar ik de weekplanning vandaan heb.

Het is een kleine update van de maand december maar er is ook niet veel gebeurd. Ik merk nog niet echt dat ik afval omdat ik dus af en toe nog een koekje neem of toch brood meeneem naar school. Maar mijn doel is om te kunnen zeggen in de volgende update dat ik wat kilo’s kwijt ben. Laten we hopen dat het gaat gebeuren!

2 gedachtes over “Afval proces December

  1. Chantal zegt:

    Een week detoxen met sapjes heb ik ook al een aantal keren gedaan. Ik ben een hele erge zoetekauw, dus ik kan heel moeilijk van snoep en koekjes afblijven. Maar na een week alleen naar groenten- en fruitsappen wen je aan het feit dat je niet mega veel suiker (buiten de fruitsuikers) en geen zout binnen krijgt. Bij mij reset het mijn smaakpapillen soort van.
    Het is echt uitproberen of dit werkt voor je. Ik wens je alvast veel succes!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s