8x leuke momenten in het kappersvak

Tijdje geleden posten ik een blog over de 8 irritaties van klanten in de kapsalon. Toen vertelde ik ook gelijk dat er in het kappersvak leuke momenten zijn, en dat vertel ik je vandaag! Dus ben je benieuwd wat er ook leuk is aan het kappersvak, lees dan snel veder.

#1 Als je een klant helemaal tevreden naar huis kan gaan. Als een klant gewoon echt waardeert wat jij gedaan heb met haar ‘haar’. Dat is het beste gevoel wat je kan hebben op een dag.

kapsels-2016-5-1

#2 Gezellige gesprekken. Als je leuk over alles kan praten met een klant, en om kan lachen dan gaat je dag zoveel sneller. Je doet je werk maar ondertussen lijkt het ook alsof je een theekransje houdt.

#3 Klanten die met een foto komen wat ze willen wat echt een super tof en gewaagd kapsel is. Wat een keertje anders is dan anders. Eindelijk!!! we kunnen een keertje wat anders knippen/kleuren wat er ook gedaan moet worden, is ook wel eens zo fijn.

Miley-Cyrus-Pixie-Haircuts

#4 Klanten die fooi geven. Yeaaah, daar kunnen we weer eens met ze alleen van uiteten of wat anders doen met alle collega’s.

#5 Klanten die 100% op je vertrouwen. Die weten dat jij alles goed doet, en dat ze ook niet bang zijn dat je het verkeerd doet. Dat geeft zo’n fijn gevoel en zoveel zelfvertrouwen dat je het haast ook niet verkeerd doet.

ombre-extensions

#6 Klanten die heerlijk kunnen genieten bij de wasbak. Klanten die helemaal ontspannen, hun ogen dicht doen en gewoon heerlijk genieten. Groot gelijk hebben ze want het is ook zo heerlijk. Ook geeft het gevoel dat je het goed doet.

#7 Zelf heb je ook elke keer een ander kapsel. Als je collega zin heeft om wat anders en nieuws bij je te proberen. Omdat dat helemaal in is, of tijdens een trainingsavond moet je model zitten. Elke keer krijg je daardoor een ander kapsel. Ik hou daar van. Ik heb echt bijna elke haarkleur gehad die er bestaat.

medium-wavy-hairstyles-With-a-unique-model-hairstyle-Medium-Hairstyle-your-example-ideas-1

#8 Gezellige collega’s. Volgens mij heeft elk beroep dit wel. Gezellige collega’s, maar als je echt leuke collega’s heb waar je van alles mee kan delen. Dan ga je ook veel liever naar je werk toe.

Eerlijk gezegd was deze een stuk moeilijker dan ik verwacht had. Ik had wel verwacht ‘ow, ik vindt wel snel 8 dingen wat super leuk is aan het kappersvak’ maar dat viel vies tegen. Natuurlijk iedereen ziet dingen anders, elke (stage) werk plek is anders dan de anderen. Dit is ook echt wat ik vindt.

Vergeet zeker niet om ook mijn blog te lezen over  de 8 irritaties van klanten in de kapsalon.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s