8x irritaties van klanten in de kapsalon

Zoals jullie wellicht weten loop ik stage in een kapsalon voor mijn opleiding. Ik loop stage bij een leuke stage bedrijf voor twee dagen in de week, op dinsdag en donderdag. In die twee dagen merk je al best wel goed wat het leven van een kapper is en hoe de klanten zijn. Daarom vertel ik jullie mijn 8 irritaties van klanten in de kapsalon.

#1 kan je mij snel tussen door knippen? Ik hoef er alleen maar een klein puntje vanaf. Je bent er zo mee klaar! Super snelle knipbeurt. Wij kappers kunnen niet opeens het proces versnellen, en je wilt toch wel recht en netjes geknipt worden? Daar heb je eventjes tijd voor nodig.

#2 Ik heb een feestje zondag, kunnen jullie voor mij opengaan? Want dan kan ik mijn haar laten föhnen.  Uhm… kom op zaterdag? wij hebben ook ons weekend rust nodig. En als je dan met een grote groep komt kunnen we het overleggen maar voor één persoon 30 euro een zondag open te gaan. Nee sorry, dat doen kappers niet.

#3 Mensen die je aankijken tijdens het wassen. Dat is best wel creepy, voor de kappers. Je moet er van genieten dus doe je ogen dicht!!!

#4 Als klanten niet zo goed weten wat ze willen. ”Ja en mag een stukje vanaf, maar niet te kort, echt alleen de puntjes, maar wel zo’n 5 cm mag er wel af, maar echt heel klein beetje. Owja en ik wil ook laagjes, maar niet van die te korten laagjes iets langer maar ook weer niet te lang, en wel dat je de laagjes ziet zitten.”

#5 Als klanten alleen maar op hun telefoon zitten en zelfs soms aan het bellen zijn… Zet je telefoon uit en geniet eventjes van de rust zonder dat je alles maar te moeten checken!!!

#6 Klanten die een afspraak maken, en al helemaal vertellen wat ze willen. En dan op moment zelf een hele make-over willen wat één uur langer duurt. Kon je dat niet eerder vertellen? We gaan om 6 uur dicht en het is al 4 uur.. dit wordt langer door werken vandaag.

#7 Klanten die van pik zwart haar naar grijs toe willen, maar niet geblondeerd wilt worden, of oranje willen zijn. Het moet geblondeerd worden met zwart haar, en je kan het niet in één keer verven. Het moet in meerdere stappen, dus oranje wordt je zoizo. Waarom begrijpen sommige mensen dat niet?

#8 Klanten die nooit tevreden zijn maar wel elke 6 weken terug komen en dan zeggen. ”Vorige keer heb je het toch wel goed geknipt.” maar bij de afspraak toen waren ze het er niet mee eens hoe je het geknipt heb. Mens, zoek een andere kapper als je altijd wat te zeiken heb!

Ik kan nog wel honderden situaties opnoemen waar kappers zich aan ergeren. Maar dit zijn toch wel de meest voorkomende situaties. Natuurlijk ergeren wij ons ook ontzetten aan ‘haar’. Overal over je hele lichaam zit haar, je vindt het tussen je borsten, in je ondergoed noem het allemaal maar op. Maar gelukkig heeft het kappersvak ook zijn leuke momenten! Maar dat horen jullie binnenkort in een andere blog! 😉

 

 

 

5 gedachtes over “8x irritaties van klanten in de kapsalon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s