Waarom je geen make-up moet bestellen op Aliexpress

Lieve lezers,
Ik kan één ding niet zo goed begrijpen. Waarom bestellen mensen make-up op Aliexpress? tijdje geleden posten iemand in een groep op facebook met de vraag ‘of iemand wel eens make-up had gekocht en wat de ervaringen ervan waren’ Ik schok erg dat er best wel wat mensen make-up kopen op aliexpress. Ik ging ook in discussie met een meisje van 10 (schat ik). Die mij probeerde over te halen dat make-up van aliexpress 100 keer beter is dan make-up van de Kruidvat.
ik wil niet zeggen dat JIJ het niet mag doen, tuurlijk je moet het voor je zelf bepalen maar ik denk dat sommige mensen niet weten wat de gevaren zijn ervan. Als jij make-up kwasten koop op alie, of andere dingen dat maakt me allemaal niet uit, maar gaat om de hormonen zalfjes, (wat super veel gekocht wordt.), de mascara’s en oogschaduw pallettes, eigenlijk gewoon alles wat met make-up te maken heeft.

Hieronder staat waarom je beter geen make-up kan kopen op aliexpress.

In China wordt alles op dieren getest. Dit moet van de regering daar. Dus als de verkopers überhaupt al testen (wat je dus ook niet zeker weet.) wordt het ook op dieren getest. Tuurlijk je kan dan zeggen. ”M.A.C. test ook op dieren.” maar m.a.c. is ook aan het proberen samen met andere bedrijven om te onderhandelen met China en Japan om te stoppen om op dieren te testen. Ze zijn er mee bezig, en ik geloof dat zo’n groot en gewild bedrijf als M.A.C. daar echt wel druk onder zet.
Je weet niet of de producten getest zijn, straks ben jij de test persoon en loop jij met dikke lippen rond of ontstoken ogen. Veel van de verkopers maken hun make-up gewoon thuis met ingrediënten die ze vinden. Ze moeten het wel testen van de regering maar ze zijn daar best wel soepel in zulk soort dingen dat je het nooit zeker weet.
Een verkoper kan 5 sterren hebben en 1000 reviews. Maar dat kan nep zijn, chinezen zijn slim. Die bouwen gewoon een programma die ervoor zorgen dat die allemaal reviews posten uit verschillende landen, of ze laten hun familie en vrienden reviews schrijven. Dat doen ze echt, want ze willen zo veel mogelijk producten verkopen.
De wettelijke ingrediënten zijn anders in China dan hier in Europa. Wij als Europa hebben gekeken naar producten die goed voor een mens zijn en niet schadelijk. China heeft dat ook wel, maar die zijn er een stuk soepeler in. Ze letten er helaas niet zo goed op. Straks heb je koeien strond in je lipstick, of kikker in je oogschaduw. Okay, hier in Nederland en rest van de wereld worden ook vissen schubben gebruikt in je make-up. Maar ik heb liever dat dan koeien strond op mijn lippen. Maar wat dacht je van schadelijke stoffen die ze gebruiken. Stoffen die je lippen laten uitdrogen, of in je ogen kan bijten.
Je weet nooit wat erin zit omdat ze alles precies zo namaken als het origineel. Ze plakken de zelfde ingrediënten lijst op een product. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het er echt inzit. Ze proberen alles zo identiek mogelijk te maken.
Dan hoor ik ook mensen zeggen, je ook niet wat er in Make-up van de Kruidvat of Douglas zit Nee, dat klopt. Ik kan natuurlijk de gebruiksaanwijzing lezen maar dat zegt mij niks. Maar ik ga ervan uit, als het door de Europese unie goed gekeurd en hier verkocht wordt n Nederland dat het veilig is voor onze gezondheid.
Mocht je eventueel wat krijgen, dat je blind wordt of wat dan ook. Je kan niemand aanklagen. Mocht het gebeuren bij Essence en je kan het bewijzen (Lijkt me sterk dat het bij zo’n product gebeurd) dan kan je een schade vergoeding krijgen. Dat kan je niet van een random chinees winkel waar jij je make-up van heb gekocht.
Owja, en zijn jullie al bekend met de boetes, wat dacht je daarvan. Je kan flinke boetes krijgen als de douane je spot met 5 nep kylie lipkits. De boetes lopen van 250 euro naar honderden euros. Hoor ik al mensen zeggen. ”je kan vragen aan de verkoper of ze de prijs onder de 21 euro willen opschrijven op het pakje.” Maar alsnog kan je er tussen uit gepakt worden. Zal zelden gebeuren maar wat zou jij kei hard balen als het gebeurd. Van 250 euro had ik dan liever de echte kylie lipkits gekocht.
Dit is een waarschuwing post. Ik zie het toch steeds vaker gebeuren en volgens mij is het echt niet okay. Ouders moeten hier ook vanaf weten want je wilt toch niet dat je kind van 10 straks een bril moet of slecht zicht krijgt omdat zij een mascara van Aliexpress gebruikt.  Ik heb geleerd als kind door mijn vader, pas goed op je ogen, ga niet met gekke dingen erin of je vingers. Je hebt er maar twee en je kan ze niet vervangen!
Ik hoef geen comments met jaaa, ben ik niet mee eens want dit en dat. Nee het is informatie voor de mensen die er wat meer over willen weten en misschien niet eens op al deze dingen na gedacht hebben. Het is alleen maar omdat ik mij zorgen maak om de ogen, gezonde huidjes en lippen van jongen meiden.
Ik hoop jullie zo voldoende geïnformeerd te hebben over dit onderwerp. Mocht je vragen hebben mag je ze altijd stellen!
Natuurlijk veel bestel plezier op alie! (Geen make-up maar telefoon hoesjes, Spulletjes voor in je kamer of voor in je haar). Tot de volgende blogpost!
Volg je mijn trouwens al op social media?

Instagram: @Sannevan.a

Facebook: @Sannebeautylife

9 gedachtes over “Waarom je geen make-up moet bestellen op Aliexpress

 1. Elisabeth zegt:

  Wat een zwartmakerij om aliexpres cosmetica zo zwart te maken.
  Ik heb een paar maal cosmetica van het merk shiseido gekocht en kreeg een hadnekkige uitslag daarvan. Ook van “natuurcreme”kreeg ik vrij snel uitslag en rode vlekken.Het heeft alles met alergische of een gevoelige huid te maken waar één stofje die je niet kan verdragen.Sindsdien bij aliexpres al verscheidene huidcremes gekocht met een goed resultaat en zonder bijwerkingen en ben je ergens niet tevreden mee doen zijn nooit moeilijk en krijg je je geld terug.Noem mij één winkel waar dit zonder morren en moeilijk doen kan.

  Like

  • Sanne zegt:

   Beste Elisabeth, het punt is dat er in China stoffen in zitten die wij in Europa verboden hebben. Omdat ze op langere duur, of eventueel gelijk gevolgen kan hebben op verschillende dingen.
   Natuurlijk is het zo dat je in Nederland ook niet weet wat er in zit, maar dan kan je makkelijker achter aan gaan, dan een Chinees webwinkel waar ze gebrekkig Engels praten.
   Daarnaast moet iedereen natuurlijk doen wat hij of zij wil. Maar veel mensen denken, oh lekker goedkoop, daar gaan we er gelijk een paar van inslaan. Maar denken niet aan de gevolgen wat er kan gebeuren met de huid en je gezondheid.

   Like

 2. Mirthe zegt:

  Ik heb momenteel al een jaar, na een oogontsteking, een dik oog. Al een jaar loop ik bij de oogarts, die geen idee heeft wat het kan zijn. Op 17 juli heb ik weer een afspraak, omdat mijn vriend en ik ’t hadden over makeup & we dachten het kan niet anders dan aan de makeup liggen. Mascara is 6 maanden houdbaar. Ik heb mascara uit China waar niet op staat hoelang het mee gaat. De mascara is super goed, maar ga nu meer betalen om hier in Nederland een goeie mascara te vinden.

  Ik ben erg benieuwd wat mijn oogarts gaat zeggen als ik er weer ben.

  Geliked door 1 persoon

 3. Marcela zegt:

  Zelf wil ik geen make up van aliexpress omdat ik hiervoor ook al wist dat er stoffen in zitten die niet goed voor je kunnen zijn alleen is dat het zelfde als je make up kwasten daarvan koopt want dat overweeg ik wel.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hanne zegt:

  Had hier inderdaad niet bij stilgestaan. Ik heb zelf nog geen makeup gekocht bij aliexpress maar overweegde het wel. Nu k dit heb gelezen ben ik toch wel eventjes van gedacht veranderd!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s