Wat ga ik aankomend schooljaar doen?

Aankomend schooljaar zit ik in mijn examenjaar !!! Spannend !!! Zoals jullie wellicht weten doe ik de opleiding allround kapper niveau 3.  Vorig school jaar heb ik ook al twee examens gedaan, föhnen en opsteken waar ik super cijfers voor heb gehaald. Namelijk voor föhnen een 8 en voor opsteken een 9. Aankomend school jaar moet ik het volgende nog doen: Mannen knippen, Vrouwen knippen, Permanenten, Verven en Watergolven. Ik hoop gelijk in november Permanenten en Verven te kunnen afsluiten zodat ik mij goed kan focussen op het knippen en watergolven.

549536adc034827cc59972271aee0a6e

Voor de rest krijg ik dit jaar ook iets nieuws waar ik super veel zin in heb! Elke mbo school krijgt keuzedelen. Dat houdt in dat jou opleiding 1 of meerdere keuzes hebben voor een extra vak die te maken heeft met jou opleiding. Ik kon kiezen tussen visagie en barbier. Jullie denken vast dat ik voor visagie gekozen heb, maar neeeee ik ga barbier doen. Ik heb al een visagiste diploma en doe al verschillende masterclassen. Dus ik denk dat er voor mij niet veel nieuws te leren is, en dat alles wel een beetje het zelfde blijft. Terwel barbier totaal nieuwe wereld voor mij is en ik nog nooit daarmee in aanraking ben geweest. Ook wil ik van zoveel mogelijk dingen afweten want je weet nooit voor wanneer het handig is. Misschien wordt ik later wel barbier en ga ik niet de showbizz kant op. Niemand weet dat of kan in de toekomst kijken. Maar ik heb er echt wel heel veel zin in en kan niet wachten om allemaal mannen te scheren!

zombie2.jpg

Wat ook super spannend is gelijk begin van het schooljaar. Ik ga mij inschrijven in de opleiding van mijn dromen. Namelijk de opleiding Grime in Amsterdam. Sinds ik weet wat allemaal mogelijk is met make-up wil ik al deze opleiding doen, het is echt een droom. Helaas zit er een hele strenge toelating bij. Van de 400 honderd leerlingen die zich aanmelden worden er maar maximaal 40 toegelaten per schooljaar. Je komt eerst op gesprek met al een portfolio. (Je moet dus al wat kunnen als je op deze school aangenomen wilt worden.) Als je dat gesprek heb gehad en ze vinden je interessant ga je veder naar de volgende ronden. In de tweede ronden krijg je een huiswerk opdracht mee. Dat zal een make-up look zijn met een bepaalde thema. Daarvoor krijg je zoveel weken te tijd voor en ga je naar de school toe met een model en al je eigen spullen en moet je jou huiswerk opdracht uitvoeren op je meegebrachte model. Ondertussen gaan ze allemaal vragen aan je stellen en echt kijken naar jou werk. Uhuh, dit lijkt mij het engste van allemaal. Bij de tweede ronden heb je drie opties van toelating. Ja, Nee en moet nog één keer op gesprek komen. Als je de laatste heb moet je dus nogmaals op gesprek komen en dan zullen ze nogmaals vragen stellen en een gesprek met je aangaan. Dit is echt mijn droom en ik hoop zo erg dat ik toegelaten wordt. Maar dat gaan jullie allemaal vrij snel horen. Volgens mij weet ik al voor de kerst of ik aangenomen ben of niet. Uiteraard ga ik alles met jullie delen. Mijn huiswerk opdracht maar ook de gesprekken.

Dit zijn de drie belangrijken dingen wat ik dit schooljaar voor mijn kiezen krijg. Het zijn best wel wat spannende dingen en ik hoop dat alles gaat lukken. Ik ga er voor knokken en mijn best doen, meer kan je ook niet doen.

Hebben jullie examens dit schooljaar? Of krijgen jullie ook keuzedelen?

Volg je mij trouwens al op social media? Ik ben vrij actief op Instagram en wordt ook steeds actiever op Facebook. Daar deel ik allemaal leuke dingen, over vakanties, school, opdrachten voor visagie die ik gedaan heb, selfies, foto’s met vriendinnen, foto’s van producten en natuurlijk nog veel meer! Dus neem zeker een kijkje!

Instagram: @Sannevan.a

Facebook: @Sannebeautylife

 

5 gedachtes over “Wat ga ik aankomend schooljaar doen?

 1. Manon l'Eco zegt:

  Hey Sanne wat een leuke vooruitzichten! Ik ga je blog van wat dichterbij volgen :D. Voor mij klinkt het super herkenbaar ik begin dit jaar met een opleiding allround grimme en ik ben ook helemaal gek op sfx!
  PS: ben je ooit al naar IMATS geweest?

  Geliked door 1 persoon

   • Manon l'Eco zegt:

    Ik woon in België ik ga mijn opleiding in Gent doen bij het perspectief 😀 IMATS is een make-up en special effects beurs en 1 keer per jaar komt die ook in Europa namelijk in Londen echt super indrukwekkend! Veel bekende make-up artiesten deelnemers van face off. Indrukwekkende wedstrijden, … Als je kan moet je er echt eens heen! Vrijdag kan je er trouwens gratis binnen als je je kaart bij make-up artist magazine aanvraagt!

    Geliked door 1 persoon

   • Sanne zegt:

    Oh super gaaf! Ben echt heel benieuwd hoe je de opleiding vindt! Dus ik zal nog wel eens contact met je opzoeken. Alvast veel succes. Oh dat lijkt mij zo gaaf! Ja daar moet ik een keertje naartoe. Dankjewel voor de tip! Zal er zeker wat mee gaan doen. Thank you girl😍

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s