DIY: Bullet Journal (Deel 1)

Vandaag heb ik weer eens een DIY voor jullie. Dit keer iets wat helemaal niet met beauty te maken heeft maar met lifestyle. Ik ga jullie laten zien hoe je een bullet journal maakt. Het is voor mij ook de eerste keer dat ik zoiets doe. Dus misschien heb ik over half jaartje hele andere methode gevonden maar ik wil jullie nu die van mij laten zien.

Wat is een bullet journal? Eigenlijk is het gewoon een boekje waar je alles in bijhoudt. Dus een soort van agenda maar je kan er net iets meer in zetten. Bijv. je gaat op vakantie en wilt een paklijst maken. Dat kan je erin zetten. Je kan ook voor je zelf bijhouden of je voldoende gedronken heb op een dag. Je kan ook een tabel maken en daarin bijhouden hoe vaak je gesport heb in één maand, of hoe vaak je de afwas heb gedaan.

Je kan ook al een kant en klaar bullet journal kopen en dan hoef je het alleen no maar in te vullen. Maar mij leek het juist leuk om er zelf één te maken. Wil je er toch één kant en klaar kopen? Kijk dan bij bol.com daar hebben ze verschillende bullet journal.

Ik werd geinspireerd om dit te maken door 2 mensen. Thebudgetblog had er een video over gemaakt op haar youtube kanaal waar ze ook haar eigen bullet journal maakte. Het leek mij zo’n leuk idee dat ik het zelf ook wilde gaan proberen. Ook beautygloss is vorige week uitgekomen met haar eigen mascha planner. Ook haar planner zag er super leuk uit alleen die is best wel prijzig. Toen dacht ik, kom laat ik er ook één maken alleen dan hoe ik hem zelf graag gebruik.

Wat heb je nodig? Eigenlijk alles wat je zelf wilt. Maar dit zijn de spullen die ik zelf gebruik.

 • Schriftje waar ik natuurlijk de bullet journal in ga maken.
 • pennen
 • stiften
 • potloden
 • gum
 • liniaal
 • stickers
 • washitap

Mijn shirtje die ik ga gebruiken komt bij de Hema vandaan. Ik weet niet hoe duur die is want ik had hem nog in huis liggen en helemaal niet gebruikt. Zelf vindt ik het wel handig als er zo’n elastiek eraan zit. Zodat de bladzijdes niet zomaar open kunnen.

IMG_3601.jpg

Ik begin de eerste bladzijde met mijn naam en ik schrijf er bullet journal in. Zo kan ik zien dat het echt mijn boekje is, en weten andere ook van wie het is. Ik scheets eerst alles en als ik er tevreden over ben kleur ik hem in. Dat ga ik doen bij alle pagina’s in mijn bullet journal.

IMG_3603

IMG_3604

Vervolgens vindt ik het wel leuk om er een soort van kalender in te doen. Dus ik ben vanaf januari begonnen tot december. Heb alle dagen erin gezet. Aan de zijkant van de maanden vondt ik het wel leuk om verjaardagen en andere speciale dagen neer te zetten. Zo weet ik precies wanneer wat is. Ik merk dat je goed moet oppassen met welke stiften je gebruikt. Best wel veel drukken door. Daarom denk ik dat ik voornamelijk kleurpotloden ga gebruiken in mijn boekje.

IMG_3605IMG_3606

De volgende bladzijdes zijn bij mij gevuld met een spaarpot en films wat ik nog wil bekijken. Het is juist leuk aan een bullet journal dat je alles wat jij wilt kan bijhouden. Dus ik ga proberen om geld te sparen. Door middel van het potje in te kleuren. Zo motiveer ik mezelf om einde van het jaar de hele spaarpot in gevuld te hebben. Je kan ook eventueel een doel boven aan de bladzijden zetten. Bijv. dat je aan sparen bent voor je vakantie, of die ene telefoon die je wilt hebben. Ik spaar gewoon omdat het goed is om te sparen. Je weet nooit waar het goed voor is. Ook vindt ik het leuk om bij te houden welke films ik graag nog een keer wil kijken en of het lukt om einde van het jaar alle films af gekeken te hebben. Zo heb je altijd idee voor als je niks te doen heb of je kan niet kiezen welke film je wilt kijken. Je kijkt gewoon in je boekje en je ziet precies welke film je nog wilde kijken.

IMG_3607

Dit zijn mijn eerste idee voor een bullet journal. Ik merk dat het flink wat werk is om een heel boekje in één keer vol te krijgen met idee wat ik leuk vindt. Ik heb veel idee op gedaan om te zoeken op google maar ook via pintrest.

Dit is mijn éérste deel over mijn bullet journal. Natuurlijk komen er nog meer delen aan. Neem echt je tijd om jou bullet journal te maken want het is niet in één, twee, drie klaar. Het duurt echt wel eventjes. Ik vindt het een leuk projectje. Ik hoop jullie ook.

Heb je nou ook zin om een bullet journal te maken? Ik ben benieuwd hoe die van jullie er uit ziet en wat jullie er allemaal in hebben zitten.

 

 

3 gedachtes over “DIY: Bullet Journal (Deel 1)

 1. mblogs0807 zegt:

  Aah wat leuk! Ik ben in mei ook mee begonnen (heb er destijds ook nog een artikel over geschreven) en dit is dus m’n 2e maand. Ik vind het echt leuk om er elke dag mee bezig te zijn haha! En ja, het maken van de bullet journal duurt wel altijd lang, maar met een muziekje vind ik het geen probleem:)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s