De kappers Q&A #1

Vandaag heb ik mijn aller eerste Q&A voor jullie over haar. Ik doe de kappersopleiding en loop daarnaast nog 2keer in de week stage. Dus ik ben echt de hele week met haar bezig. Ik zie heel veel verschillende soorten haren, kapsels, bijzonderheden. Ook krijg ik elke dag weer nieuwe informatie erover en hoe je het beste kan doen.

Op Instagram en Facebook vroeg ik jullie om vragen te bedenken voor mijn Q&A. Dus laten we de vragen maar gaan beantwoorden:

Wat vindt je het leukste om te doen in de kapsalon? Deze vraag vindt ik zelf niet zo heel moeilijk. Ik heb echt één ding wat ik het aller leukste vindt om te doen. Dat is verven. Omdat je een totaal onder kapsel kan creëren door alleen maar te verven. Je kan er iemand zo blij mee maken.

Wat is jouw droomhaar? Eigenlijk heb ik al een beetje mijn droomhaar. Ik heb krullen van mezelf en het zit bijna altijd wel goed. Enige wat ik zou willen is dat het een stukje voller is van zichzelf. Ik heb echt heel weinig haar waardoor het dun is. Als ik een vlecht maak in mijn haar is het gewoon niks. De kleur van mijn haar mag ook wel anders. Ik vindt paarse haarkleuren zo mooi. Ik hoop echt dat ik binnenkort weer paars ga. Ik mis het en zou graag weer willen.

a775ec50f36ad7cfc44987d26d555aab

Als je iemand zou mogen behandelen (knippen, kleuren, whatever you like)en diegene laat je helemaal vrij, wat zou je dan doen?
Dit vindt ik echt en leuke vraag! Wat ik zou mogen doen?  Ik denk dat ik een kapsel zou maken met allemaal geweldige kleuren. Kleuren die je niet normaal in je haar zou verven. Ook zou ik een lekker pittig kapsel maken. Stukje opgeschoren aan de zijkant of in de nek. Ook zou ik er een grove permanent inzetten zodat je er mooie grote krullen krijgt in het haar. Zoiets al op de foto’s hier beneden vindt ik dan ook echt heel vet. Alleen mag er op de eerste foto grove krul erin en bij de tweede foto mag het wat korter. De nek mag stukje opgeschoren zijn met een tof patroon erin.

Mijn haar wordt echt super snel vet! Ik zou het eigenlijk elke dag moeten wassen, omdat de tweede dag gelijk mijn haar al helemaal vet is. Mijn vriendinnen kunnen het 3 dagen lang niet wassen en het is nog steeds gewoon normaal… wat helpt?
Ik ken jou haar niet dus het is moeilijk te bepalen wat helpt bij jou haar. Maar ik heb wel een aantal tips die helpen om ervoor te zorgen dat je langer volhoudt.

Tip één: koop een goeie shampoo. Denk aan een kappersshampoo die ze verkopen bij jou in de salon. Daar zitten vaak geen schadelijke stoffen in. Was je haar dan ook 2x door!

Tip twee: Ga je haar trainen. Als je vakantie heb zou ik het zelf proberen. Maar ga op maandag je haar wassen met goeie shampoo. De volgende dag ga je je haar niet wassen en de dag daarop ook niet! Dus je wast dan pas weer Donderdag je haar. Hou dit minstens 2 weken vol! Je gaat merken dat je haar minder vettig wordt. Dat komt omdat je talgklier minder snel talg aan gaat makken waardoor je haar minder snel vettig wordt.

Tip drie: Als je nou echt heel vettig haar heb op dag 2 of dag 3 gebruik dan droogshampoo. Het maakt natuurlijk je haar niet echt schoon, ook gaat misschien de jeuk niet weg maar het oogt niet vet. Je moet er echt eventjes doorheen bijten.

Als je deze 3 tips uitvoert train je je haar en je zal merken op een langer termijn dat je haar minder vet wordt. Zo kan je het misschien wel 3 of 4 dagen uithouden zonder te wassen. Je kan je haar zo trainen dat je misschien maar 1 keer in de week hoeft te wassen. Of zelf 1 keer per maand. Maar let wel op wat jou haar kan. Niet ieder haar kan hetzelfde. Dus als jou vriendin het misschien 1 week volhoudt. Kan jou haar het misschien maar 3 dagen vol houden.

ik heb echt heel erg last van droog haar als ik er olie in doe helpt het ook niet!Heb je wat tips?
Wat voor olie gebruik je in je haar? Er is namelijk heel groot verschil tussen drogisterij producten en producten uit een salon. Misschien denk je wel ”Maar producten uit de salon zijn 3x zo duur als producten uit de drogisterij.” Ja dat klopt maar je doet er veel langer met producten uit de salon. Producten uit de salon kan je vaak 3, 4 á 5 maanden mee doen. Wel uit de drogisterij maar 1 maand. Wat ik aanraad probeer een goeie olie, een olie van de kapper. Elk merk heeft wel iets van een olie in zijn lijn.

Mocht olie echt niet werken voor jou haar gebruik dan een goeie conditioner of masker. Natuurlijk wel ééntje van de salon. Ik probeer echt niet te zeggen dat niks werkt in een drogisterij maar in die shampoos, conditioners of maskers zitten vaak parabenen en sulfaten die het haar aantasten. Heel veel kappersmerken (Niet allemaal helaas) die gebruiken dat niet in hun shampoos. Waardoor je haar beter gevoed wordt.

Als je dan een goeie conditioner of masker heb gekocht moet je het ook nog goed gebruiken. Veel mensen wassen hun haar en daarna doen ze dat gelijk de conditioner erin. Maar eigenlijk doe je dan iets verkeerds. Was wat ik hierboven al zei 2 keer je haar en voor dat je een conditioner of masker aanbrengt knijp je haar goed uit. Als er vocht in het haar zit kan er niks anders meer in. Je haar zit dan vol gezogen met water. Daarom moet je je haar eerst goed uitknijpen dat er bijna geen vocht meer in zit. Als je het nog beter wilt doen kan je haar ook handdoek droog maken. Vervolgens als je haar vochtvrij is doe je er de conditioner of masker erin. Laat dit een tijdje in treken en spoel het daarna goed uit.  Je gaat zien in verloop van tijd dat je haar verbeterd en minder droog aanvoelt.

Ik hoop dat jullie hier wat van geleerd hebben en mij een klein beetje beter hebben leren kennen. Als je vragen heb over je haar, of wat dan ook. Mag je het mij natuurlijk altijd vragen!

Volg je mij trouwens al op Instagram? @Sanne.beauty.life Daar post ik vaak leuke foto over producten die ik fijn vindt en waar binnenkort een review over komt!

Sinds gisteren heb ik ook een Facebook pagina waar je op de hoogte gehouden kan worden als ik een blogpost online heb staan. Sanne beauty life is mijn pagina naam op Facebook. Het zou echt super tof zijn als je hem liked!

2 gedachtes over “De kappers Q&A #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s