Real Techniques Miracle sponges

Vandaag heb ik een review voor jullie van de ondertussen wel bekende Real Techniques Miracle sponges. Ik heb van mijn broer voor mijn verjaardag een setje gehad met 6 miracle sponges erin. Waarvan ik erg benieuwd was of het hetzelfde werkt als de wel bekende beauty blender. Ik weet niet hoe duur dit setje kost want ik heb hem gehad maar bij de Etos is één spons ongeveer 7 euro.

img_2559

Zo ziet het setje eruit wat ik voor mijn verjaardag heb gekregen. Er zitten 2 miracle complextion foundation sponsen in. Dat zijn de twee oranje.  Er zitten 3 mini-wonder-gumsponzen (Miracle mini Erasers) in. Dat zijn de donker blauw/paarse. Als laatst zit er 1 wonder-modelleerspons (Miracle sculpting sponge) in dat is de roze. Waar ik erg benieuwd naar ben is of ze net zo goed werken als de beauty blender en of ze ook echt groeien als je ze onder water houdt.

img_2569

Ik begin maar gelijk met de miracle complextion foundation sponsen. Dit is momenteel toch een hele ding op youtube en bloggers wereld. Het zou namelijk hetzelfde werken als een beauty blender en een stuk betaalbaarder zijn. Dus ik ga hem nu ook vergelijken met de beauty blender. Eerste wat mij opvalt is dat hij iets steviger is dan de beauty blender. Hij is net ietsjes harder om in te knijpen. De miracle complextion foundation spons groet behoorlijk onder water zoals je kan zien op de foto hierboven. Foto links is als die droog uit de verpakking komt en rechts is een foto van de spons die ik onderwater heb gehouden en nat heb gemaakt. Zoals je kan zien is die wel 1 á 2 keer zo groot geworden. Ook is die gelijk een stukje zachter en makkelijker in te knijpen. Ik heb de spons nu 1 maand in gebruik en ik merk dat die inderdaad fijn werkt. Het is heel fijn dat de spons een schuif afgesneden kant heeft waardoor je de foundation mooi kan aanbrengen. Ook heeft de spons gewoon een punt waardoor je makkelijk in de hoekjes kan komen. Maar of ik hem net zo fijn vindt als de beauty blender weet ik niet. De beauty blender is gewoon een stukje zachter en brengt het gemakkelijk en mooi aan. Maar deze spons is zeker wel een aanrader! Op kwaliteit maar ook qua prijs. Je kan 2,5 spons halen of 1 beauty blender.

img_2568

De volgende sponsen zijn de mini-wonder-gumsponzen. (Miracle mini Erasers) Dit zijn sponsen die bedoelt zijn voor onder je ogen, bij de neus of bij de wenkbrauwen. Eigenlijk een spons voor de wat moeilijke plekken. Ook deze spons groeit heel erg zoals je hierboven kan zien. De structuur van de spons is het zelfde als de oranje spons.  Eerlijk gezegd vindt ik deze spons een beetje onzin. Ik heb hem na één maand nog helemaal niet gebruikt. Oeps..  Volgens Real Techniques kan je deze spons ook gebruiken voor als je foutjes heb gemaakt te veranderen. Dus bijvoorbeeld fall-out weg te halen of mascara weg te werken. Ik weet niet of ik het daarvoor zou gebruiken. Ik denk eerder dat ik het gewoon voor concealer gebruik en misschien om poeder onder het oog aan te brengen.

De laatste spons die er in zit is de wonder-modelleerspons ( Miracle sculpting sponge) Dit is een spons waarvan ik niet zo goed weet waarvoor het gebruikt wordt. Dus ik ging eventjes google en het blijkt dat je deze spons gebruikt om mee te highlighter of te contouren. De bovenste platte kant is voor de highlighter en de onderste grote platte kant is om mee te contouren. Ook kan je hiermee makkelijk poeder, creams en liquid aanbrengen. Ik denk dat ik het hiervoor niet ga gebruiken. Ik denk zelf dat dit de ideale spons is om inderdaad met poeder te werken en anders ook foundation. Zoals je kan zien groeit deze spons ook behoorlijk goed. De structuur van de sponsen zijn allemaal hetzelfde.

img_2561

Ik ben heel blij dat mijn broer deze multipack van de Miracle sponges van real techniques heeft gegeven. Het is zeker een aanwinst in mijn stash. Alles werkt heel fijn en ziet er goed uit. Ik vindt de miracle complextion foundation sponsen zeker een aanrader. Als je een beauty blender wilt koop alleen hij is te duur koop dan eerst deze. Want hij werkt bijna wel hetzelfde alleen hij is een stuk voordeliger.

Volg je mij trouwens al op Instagram? @lollysanne Daar post ik vaak leuke foto over producten die ik fijn vindt en waar binnenkort een review over komt!

4 gedachtes over “Real Techniques Miracle sponges

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s