Nieuwe piercing erbij!

21-10-2016 heb ik mijn tweede helix laten zetten in mijn oor. Samen met een ex-collega van de jumbo. We hebben samen een piercing laten zetten in onze oor. Amber heeft een front helix laten zetten en ik een gewone helix. Hiervoor had ik al een helix in mijn linker oor en nu zit er ééntje erbij.

industrial-piercing-5

Waarom heb ik nog een piercing laten zetten? Toen ik mijn eerste piercing ging laten zetten wilde ik eigenlijk een industrial piercing. (Zoals die foto hierboven) Maar helaas paste dat niet in mijn oor en als ik hem in me oor zou hebben zou ik de hele tijd een druk op me oor voelen. Dus de vrouw die me zou gaan piercen zei dat ik wel een helix kon krijgen. Dus toen heb ik daarvoor gekozen.

Na 1,5 jaar laten zat ik al een hele lange tijd erover na te denken om nog een helix eronder te nemen. Ik kwam foto’s tegen van Miley Cyrus die er ook twee onder elkaar had. Ik vind dat zo tof, en super cool eruit zien dat ik dacht. Dit wil ik ook! Zo gezegd zo gedaan. Ik ben naar de tattoo shop gegaan en een piercing in me oor laten zetten.

Zo zien de helix er bij mij uit. Ik ben er echt super blij mee! Vind het zo tof en vind het supee leuk eruit zien! Weet nu al niet meer hoe het eruit ziet met maar ééntje.

Helix laten piercen vindt ik bijna geen pijn doen. Het voelt alsof je een naald in je schouder krijgt. Voor dat je het weet zit je piercing er in en kan je alweer naar huis. Het pijnlijkste van de hele piercing is het schoonmaken. Elke piercer zou zijn eigen manier hebben en aan jou vertellen hoe je het moet schoonmaken. Eerste helix moest ik schoonmaken met milde zeep van een bepaald merk. Alles is helemaal netjes gegaan en ik heb nooit een ontstoken oor gehad. Bij mijn nieuwe helix vertelde de vrouw dat ik het schoon moet maken met kokend water en zout zonder jodium. Ik hou me netjes hieraan en maak het schoon zoals zij zeggen dat het moet. Ook zeggen ze allemaal dat je niet op de piercing moet gaan slapen. Nou ik kan je zeggen, als je er op ligt zit je gelijk te schreeuwen van de pijn. Je lichaam waar de piercing inzit is heel gevoelig. Ook als andere mensen het aanraken.

Als je zelf een piercing laat zetten denk er echt goed over na. Een piercing in het kraakbeen duurt 3 tot 9 maanden voordat het helemaal genezen is. Dat is verschillend per persoon. Ook moet je de tijd nemen om de piercing, maakt niet uit waar je hem laat zetten. Want je moet je piercing goed reinigen en verzorging. Als je een piercing niet goed verzorgt kan er een infectie gaan ontstaan en vocht bultjes veroorzaken of je huid kan de piercing uitstoten (kan niet bij alle piercings). Ook moet je nooit een piercing laten schieten! NOOIT! Altijd laten piercen door een ervaren persoon. Als je het laat schieten kan je kraakbeen gaan versplinteren en kan je een bloemkooloor krijgen. Dan ben je veder van huis.

Volg je me al op social media? Bij elk social media gebeuren heet ik @lollysanne  . (Instagram, Snapchat, Twitter)

Een gedachte over “Nieuwe piercing erbij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s