Routine kwasten schoonmaken + review

Vandaag heb ik voor jullie een dubbele blog. Ik laten zien hoe ik mijn make-up kwasten schoon maak en heb gelijk een review van een nieuw reinigingpad waarmee je kwasten kan schoonmaken. Het wordt een lange blog met veel foto’s dus ga er lekker voor zitten.

IMG_1096

 

Als aller eerste wat gebruik ik allemaal bij het reinigen van mijn kwasten.

  • Kryolan brush cleanser
  • pinselseife (Merk uit Duitsland)

IMG_1102

Natuurlijk heb je ook vieze kwast nodig, dat is super handig als je kwasten gaat schoonmaken. Ik maak gelijk al mijn kwasten schoon dus heb ze allemaal meegenomen. Ook maak ik nogmaals mijn beauty blenders schoon.

IMG_0827

Wat ik ga reviewen is het reinigingpad Ik heb deze pad gekocht in Duitsland bij de DM. De reinigingpad kost € 2,99.

Ik laat jullie meerdere manieren zien. Ik laat jullie ook 2 manieren zien met producten die gewoon bij de Kruidvat te koop is, maar ook 2 manieren met de producten hierboven die ik altijd gebruik.

Als eerste is het super belangrijk dat je kwasten elke week wast. Liefste eigenlijk nog elke keer na gebruik. Ik weet dat het moeilijk is daarom is al goed als je elke week doet. Behalve als je iemand op moet maken of opgemaakt heb, dan moet je altijd je kwasten schoonmaken. ALTIJD!

Laten we maar beginnen…

IMG_1103

Voor het eerste en makkelijkste manier om je kwasten schoon te maken heb je het volgende nodig: Natuurlijk een viese kwast, Kryolan brush cleanser en een wc-papier of keukenpapier. Deze manier kan je alleen gebruiken met kwasten die geen vloeibaar product heeft aangeraakt.(Bijv. Poeder, oogschaduw,blush, etc.)

Je spuit wat van de brush cleanser op je kwast en veegt het eigenlijk gewoon je kwast over de keuken papier. Na paar keer erover heen te zijn gegaan is je kwast weer schoon. Ook kan je dit makkelijk doen met je oogschaduw kwasten.

Zoals je kan zie op de linker onderste foto de kwast helemaal schoon. De real techniques kwast is weer zo goed als nieuw. De haartjes zijn weer helemaal wit.

Hier nog een foto van dichtbij. Ik heb deze kwast het zelfde schoongemaakt zoals hierboven.

IMG_1135

Bij de volgende manier om je kwasten schoon te maken heb je 3 dingen nodig. Een vieze make-up wast, Pinselseife, en een kraan met water natuurlijk. Deze manier kan je alleen gebruiken met kwasten waarmee je vloeibaar product hebt gebruikt. ( Bijv. Foundation, concealer, lipstick etc.)

IMG_1145

Wat je doet is je maakt je kwast en de pinselseife nat onder de kraan. Vervolgens maak je ronddraaiende bewegingen met je kwast in het product. Je kan dit blijven doet tot het schoon is maar dat kost veel product je kan ook de volgende twee manieren doen.

Je kan ook doen met de make-up reinigingpad of op je hand. Eigenlijk doe je het zelfde op beide manieren. Je maakt ronddraaiende bewegingen en gaat op en neer. Als het te veel schuimt kan je hand op de reinigingpad onder de kraan houden en veder gaan.

IMG_1162

Uiteindelijk is je kwast helemaal schoon en zo gloed als nieuw.

Dit product kan je ook gebruiken bij je lip pencil. Hierdoor gaat de vette lipproduct uit je lip pencil en is die weer schoon voor gebruik. Ik gebruik wel alleen mijn lip pencil op mijn hand. Ik durf niet op de reinigingpad te gebruiken, Omdat ik bang bent dat er haartjes misschien anders gaan staan waardoor ik geen rechte lijn kan zetten op me lippen.

IMG_1117

Voor de volgende twee producten gebuik ik baby shampoo om mijn kwasten schoon te maken. Baby shampoo is niet zo sterk en is ideaal voor de kwasten.

Ik ga met de baby  shampoo mijn oogkwasten schoon maken en mijn beauty blenders.

Als eerst maak ik mijn beauty blender schoon. Ik smeer de baby shampoo op mijn beauty blender en smeer het goed in dat overal zit. Vervolgens hou ik de beauty blender onder de kraan en knijp hem steeds uit als die vol met water zit. Dit blijf ik doet tot er geen product meer in het water zit. Als het echt heel erg is dan doe ik het nog een keer zodat er zoveel mogelijk eruit is.

Vervolgens is die aardig schoon geworden. Helaas blijf je altijd foundation vlekken zien in de beauty blender maar dit heeft iedereen en is er niks aan te doen.

Als eerst maak ik de kwast nat dat die helemaal doorweekt is. Ik breng baby shampoo aan op de schoonmaak pad en vervolgens doe ik ronddraaiende bewegingen. Ook kan je het op je hand schoon maken. Dan doe je baby shampoo op je hand en maak je daarop rond draaiende bewegingen. Dit kan je natuurlijk ook gewoon op je hand doen.

IMG_1191

Laatste manier om je kwasten schoon te maken is ook super makkelijk. Je hebt het volgende nodig. Van zulk soorten make-up applicator, Afwas middel en een bakje.

Je smeert de afwas middel op applicator die je hebt. Dat smeert je goed in de applicator. Als je ze allemaal één voor één heb gehad doe je ze in het bakje. Het bakje vul je met water en laat je eventjes staan voor paar minuten. Wat is meestal doe is dat ik het in de keuken neer leg en zodra ik weer in de keuken kom giet ik het af en maak ik ze droog.

IMG_1196

Daarna ziet die er weer als nieuw uit.

IMG_1199

Het belangrijkste wat je meteen moet doen als je kwasten schoon heb gemaakt is ook droog maken. Als je de kwasten nat heb gemaakt, moet je de kwasten neerleggen op een handdoek. Wel echt neer leggen. Idealen is als je ze kan ophangen onderste boven maar als dat niet mogelijk is gewoon neerleggen op een handdoek. Als je ze weer in je make-up kwasten houder stopt kan het gebeuren dat de lijm los laat waar je kwast aan vast zit waardoor je kwast kapot kan gaan.

Mijn menig over de schoonmaak pad. Het is handig maar overbodig. Het is leuk om te hebben en merk ook dat me kwasten goed schoon worden erdoor. Maar je kan ook prima je hand gebruiken om de kwasten goed schoon mee te maken. Het werkt wel en voor geld moet je er niet aan twijfelen als jij het wel super handig lijkt of als je snel een geïrriteerd huid krijgt van water is het ideaal! Maar weet niet of ik het vaak zal gebruiken. Misschien merk ik door meer te gebruiken dat die bij sommige kwasten ideaal is en voor sommige niet. Dat heb ik nu nog niet ondervonden.

Ik hoop dat jullie deze super lange blog leuk vonden om te lezen. Ook inspiratie op hebben gedaan en misschien wel nieuwe dingen hebben geleerd. Als je vaker van zulke lange blogs wilt over bepaalde dingen laat dan weten. Wil graag mijn ervaring en mijn manier met jullie delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s