DIY peel-off neus strip #2

Vandaag heb ik weer eens voor jullie een DIY. Niet zomaar één maar dit keer weer een neusstrip. De vorige DIY neusstrip ik zo goed bekeken en heb zoveel leuke reacties gehad dat ik dacht kom, laat ik nog een keer een DIY voor een neusstrip maken. Voor deze neusstrip moet je waarschijnlijk wel eventjes naar de winkels toe gaan. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig dat is:

  • melk
  • gelatine bladeren of poeder

Daarnaast heb je ook nog volgende nodig maar dat heb je denk ik wel in huis.

  • bakje
  • lepeltje
  • washand
  • magnetron (kan eventueel ook een pannetje als je geen magnetron heb)
  • dagcrème (optioneel)

Zijn niet zoveel dingen wat je nodig heb maar je hebt het wel echt allemaal nodig. Om te beginnen zorg dat je iets van kleding aan heb wat vies mag worden. Ook is het handig om eventueel in de badkamer of keuken te doen. Dus omgeving wat ook vies mag worden.

Melk – gelatine poeder

Als eerste zorg je er natuurlijk voor dat je neus en eventueel andere plekken op je huid waar je het product aan wilt brengen gereinigd zijn. Dat er geen make-up of andere dingen erop zitten. Als alles goed gereinigd is ga je de washand goed warm maken onder de kraan, en knijp je hem uit dat er geen water meer in zit maar dat de washand alleen nog warm is. Wat je er vervolgens mee doet is dat je hem tegen je neus aanhoudt en andere plekken waar je poriën er uit wilt halen. Waarom doe je dit nou? Dit zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan en straks de strip goed kan intrekken in de huid. Doe dit ongeveer 5 a 8 minuten.

Vervolgens ga je het papje maken. Dit doe je als volgt je mengt 1 eetlepel gelatine met 1 eetlepel melk. Dit roer je eventjes goed door elkaar heen. Als het een papje goed gemengd is zet je het voor 10/15 seconden in de magnetron. Zorg ervoor dat het niet te warm is en niet kookt. Want je brengt het aan op je gezicht en je wilt je niet verbranden. Vervolgens moet je snel werken want anders is het niet meer vloeibaar en kan je het niet gebruiken. Je brengt het aan op de plekken waar jij wilt. Als je wilt kan je het aanbrengen over je gehele gezicht maar moet je hem ook helemaal reinigen.

Als het papje aangebracht heb op je huid laat je hem 15 – 25 minuten drogen. Zorg ervoor dat het helemaal hard is over de gehele huid. Als het helemaal droog is kan je het zo van je gezicht aftrekken en moet je veel poriën zien op de huid.

Melk – gelatine bladen

Eigenlijk werkt het precies hetzelfde als bij de gelatine poeder alleen hier heb je bladen. Dus wat je eerst gaat doen voordat je huid gaat reinigen is de bladen in water leggen zoals aangegeven staat op de verpakking. Dat moet 5  minuten weken in het water en als je ze er uit haalt knijp je ze fijn dat er geen water meer in zit. Je merkt dat de bladen zachter zijn geworden en flexibeler. Vervolgens leg je de bladen in warm melk die je van te voren eventjes voor 10/20 seconden in de magnetron gedaan heb. (1 eetlepel melk) Als de melk warm genoeg is moet de bladen smelten en samen één papje worden met de melk. Het papje moet niet vloeibaar zijn. Zo wel doe je er nog eens twee bladen bij en meng je dit samen tot een glad papje. Vervolgens breng je het papje aan op een schoon gereinigd huid en laat je dit ook 15 – 25 minuten intrekken en opdrogen. Als het helemaal droog is kan je het er zo vanaf trekken.

 

Mijn eigen mening na eerste keer gebruik: Als je het aangebracht heb voel je het gelijk trekken. Ook ruikt het naar warme melk. Het droogt best wel snel op maar wacht echt tot het helemaal droog is voor optimale resultaten. Moet wel zeggen dat deze peel-off neusstrip er moeilijk vanaf gaat, ook doet die meer pijn dan de anderen DIY. Maar het resultaat is verbluffend. Me huid voelt heerlijk zacht aan, en er zijn heel wat poriën eruit getrokken.

Heb je mijn andere DIY van de peel-off neus strip nog niet gelezen? Klik dan hier.

2 gedachtes over “DIY peel-off neus strip #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s