Waarom zit ik op scouting?

Sinds 2005 ga ik elke zaterdag naar scouting. Het is een deel van mijn leven geworden. Ik zou heel gek vinden om niet meer naar scouting te gaan, en zou ook niet eens weten wat ik dan moet doen op alle zaterdagen van het jaar.

Meeste mensen denken dat scouting oud bollig is, of voor nerds. Maar dat is helemaal niet het geval. Scouting is juist het omgekeerde. Scouting gaat mee met de tijd net zoals bijna elke hobby. 1 op de 5 kinderen zitten op scouting en is één van grootste jeugd- jongeren vereniging van Nederland, misschien zelfs wel de wereld.

Hoe ik bij scouting ben gekomen is door een vriendinnetje van de basisschool. Zei zat al op scouting en vroeg of ik een keertje mee wilde gaan. Daar zei ik gelukkig ja tegen. Ik kwam toen bij de welpen terecht en kom me gelijk aanmelden zonder wachtlijst. Sinds de dag van vandaag zit ik nog op scouting. Helaas zit mijn vriendinnetje van basisschool er niet meer op.

DSC_6262

Tijdens kerst diner met mijn basisschool vriendinnetje Maxime.

Ik zit nu bij de roverscouts (jongerentak) dat zijn jongeren van 18 tot 21 jaar. Wij hebben elke vrijdag avond opkomst. Wat we doen op zo’n avond is verschillend. We moeten zelf een opkomst bedenken. Momenteel zijn we druk bezig met zomerkamp om daar een planning voor te maken. Dit jaar gaan we naar Italië, half uur van Genua vandaan. Naast de roverscouts ben ik ook nog leiding bij de bevers. Bevers zijn de jongste op scouting en zijn tussen de 5 tot 7 jaar. Samen met 2 andere bever leiding verzinnen we de opkomsten elke week en voeren ze uit. Dat kan zijn van Koekjes baken tot een speurtocht of knutselen van onze eigen moestuin.

13237868_1337158786299774_1073150413910782193_n

Samen met mijn andere bevers leiding. Linda – ik – Alan

Maar waarom zit ik nou op scouting? Toen ik een welp was vond ik het leuk dat je spelletjes speelde met andere kinderen, nieuwe uitdaging en een mega logeer partij hadden wat een kamp genoemd wordt. Daarna ging ik door naar de scouts leerde je vuur maken, knoppen leggen en met een kompas werken. Nieuwe uitdagingen waardoor het leuk bleef. Ook in dit jaar heb ik nieuwe vrienden gemaakt waar ik nog steeds bevriend mee ben.

Toen gingen we allemaal naar de explorers toe. Daar wilde we echt heel graag heen vooral in laatste jaar scout. Dat komt dat bij de explorers je eigen opkomst moet bedenken met behulp van begeleiding. We hebben super vette dingen zoals op kamp gaan naar het buitenland zoals: Kandersteg in Zwitserland, Sint joris weert in Belgie  en vorig jaar in Engeland. Ook hielpen we elk jaar bij sinterklaas met de optocht. Ook nog vonden de jongens het leuk om elk jaar een LAN-party te houden.

 

Maar leukste van heel scouting vind ik dat ik vrienden heb gemaakt, en elke week nieuwe toffe dingen mee doe. Maar ook nieuwe avonturen die we gaan beleven met elkaar. Wat ik hoop is dat we altijd vrienden blijven, en nog veel leuke dingen gaan doen en beleven. Tijdens scouting maar ook door de weeks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s