Dutch Bridal Competition 2016

Zondag 22 Mei deed ik samen met nog 9 andere kandidaten mee aan de Dutch Bridal Competition in Hardenberg op de uiterlijke verzorging beurs. Hoe ik hier bij kwam om mee te doen is eigenlijk via mijn visagisten opleiding gegaan. Mijn docent organiseert vaak op beurzen make-up wedstrijden en vertelde over de bruidswedstrijd. Samen met nog 2 andere cursisten leek het ons super leuk en hebben we ons opgegeven en voorbereid op de wedstrijd.

Voorbereiding ging eigenlijk best slecht bij mij. Ik heb denk ik alleen 2 weken van te voren gekeken wat ik wilde gaan doen, maar had nog geen jurk of model. Ik had op Facebook berichten geplaatst of iemand mijn model wilde zijn en of ik iemands bruidsjurk mag lenen. Gelukkig kreeg ik al snel veel reacties voor modellen. Ik heb uit alle reacties Julia gekozen. Ze wilde al keertje meegaan naar mijn opleiding maar is helaas nooit van gekomen. Ook kreeg ik wel paar reacties voor trouwjurken waar ik erg blij mee ben en heb ik de beste uitgekozen die bij mijn model en idee past.

De avond voor de wedstrijd heb ik pas geoefend op Julia mijn model. Daarvoor had ik één keer geoefend op een goede vriendin maar toch is dat altijd anders. Andere huid, andere ogen. Ook op de zelfde avond heb ik nog een bloemenkrans gemaakt van verse bloemen, zodat de bloemen het mooist blijven. Dat was wel eventjes een werkje maar het is gelukt! Na veel passen en meten, af vallende bloemetjes is die toch af gekomen. De bloemist zij dat het slimste was om in de groeten la te leggen zodat de bloemenkrans koel blijft en langer mooi blijft. Helaas paste die niet in de groente la maar heb ik een koel tas gepakt en er koel elementen erin gedaan.

Zondag kwamen we er al vroeg aan zodat we zelf nog eventjes konden winkelen op de beurs. Natuurlijk heb ik wel paar producten gekocht. Onder andere een nieuwe krultang van MAX Pro twist 19mm, en Allure kristalpad met na vulling. Heb dit keer geen make-up gekocht, maar dat komt de volgende keer wel weer.

Rond 12:50 moesten we aanwezig zijn achter de schermen bij de beurs omdat onze modellen natuurlijk een bruidsjurk aan moesten trekken. Van sommige mensen moest het haar nog gekruld worden en in model gebracht worden. Daar hadden we één uur de tijd voor. Helaas toen in mijn bloemenkrans uit de koeltas haalde ging die kapot. Er vielen 3 bloemen vanaf. Gelukkig had me moeder lijm meegenomen om het weer opnieuw vast te plakken. Alleen toen was de lijm kapot gegaan in de tas en zat me hele handen onder de één seconde lijm. Op dat moment dacht ik shit wat nu? Moet ik dan maar geen bloemen krans meer doen, of moet je me bruid maar gewoon podium opsturen met gaten in de krans? Gelukkig kwam iemand van de deelnemers met het idee om er schuifspeldjes in te doen en vast te maken. Dat bleef wel zitten.

Om 12:55 waren we met alle modellen klaar en moesten we met ze alleen naarhet podium toe lopen. Ook al kon je het geen podium noemen. We konden niet eens met ze alleen erop staan. Maar goed, ik kon gelukkig mijn make-up koffer kwijt achter mijn model. In totaal hadden we één uur de tijd om onze modellen om te toveren naar echten bruiden. één uur de tijd was lang zat vond ik zelf. Na 30 minuten zat ik al, uhmm.. wat kan ik nog doen? Uiteindelijk heb ik alles nog iets verbeterd en alvast mijn koffer opgeruimd.

Helaas heb ik niet gewonnen maar ben ik wel veer gekomen. Kreeg veel leuke complimenten. Onder andere van één van de jury leden ‘Complimenten over je idee en de stijling van je bruid, en een goede keuze van het model, deze stijl past heel goed bij je prachtige model!’ Ook kreeg ik veel complimenten over de bloemenkrans. Ik heb een leuke ervaring erbij, veel geleerd. Ook nog leuke foto’s erbij wat ik kan gebruiken in mijn portfolio.

Julia, Super veel bedankt dat je mee wilde als model. Je hebt het super gedaan en stil gezetten. Bedankt!

13240746_1053159208110484_6614741709596713995_n

Foto samen met bruiden en mijn ex cursisten van de visagie school.

Hieronder staat nog een lijst met welke producten die ik gebruikt heb en waar ik ze heb aangebracht voor de mensen die dat leuk vinden.

Huid:

 • Coverstick: Royal Effem, in de kleur 002
 • Foundation: Royal Effem, Extreme lasting mat foundation in de kleur 803/804 (gemengd)
 • Poeder: Royal Effem, loose powder in de kleur 042
 • Bronzer:  Inglot bronzer. kan helaas niet zien welke kleur het is omdat je bij Inglot de doosje en kleur apart koopt.
 • Blush: Royal Effem, in de kleur 015/019/030 (gemengd.)
 • Highlighter: Rimmel London, 001 golden Sands en op het einde toen alles klaar was de Royal Effem, extreme luminous powder in de kleur 001.

Ogen:

 • Oogpotlood: Royal Effem, Matita occhi eye pencil in de kleur 505
 • Oogschaduw:
  • Lichte kleur: Make-up Reveolution London, Ultra Eyeshadows palette in de kleur paper/soft glow (gemengd) in de ooghoeken en op het wenkbrauwbod.
  • Midden kleur: Royal Effem, eyeshadow in de kleur 142. De roze kleur over bewegend ooglid en donkere kleur in de arcadeboog.
  • Donkere kleur: I love make-up, Death by Chocolate palette in de 2 donkere kleuren (gemengd) In de Arcadeboog.
 • Wenkbrauw potlood: Royal Effem, eyebrow pencil in de kleur 002.
 • Wenkbrauw poeder: Kryolan, Eyebrow powder in de kleur Fair/dark (gemengd)
 • Eyeliner potlood: MUA, oogpotlood kajal in de kleur zwart.
 • Mascara: Royal Effem, Amazing trilogy mascara, in de kleur black nero.
 • Nepwimpers: Eylure, Beautygloss lashes, pretty.

Lippen:

 • Lippotlood: Royal Effem in de kleur 0035
 • Lippenstift: Royal Effem in de kleur 005.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s