DIY peel-off neus strip

Vandaag vertel ik jullie hoe je een eigen peel-off neus strip maakt met producten die je waarschijnlijk wel thuis heb liggen. Zo niet ben je voor 3.65 helemaal voorzien voor de producten en je kan het zelfs meerdere keren gebruiken. Wel een neus strip vaak duurder is en moeilijk verkrijgbaar is. Het gaat om de bekende trend neus strips. De zwarte smeerbare versie die al de mee-eters uit je neus weghaalt.

Wat heb je nodig?

  • Kinderlijm (te koop bij de Action voor 80 cent. Ik gebruik zelf Crea Podge.)
  • Diarreeremmers je kan elke soort gebruiken maar capsules zijn makkelijker. (ligt er aan welk merk en hoeveel je er koopt  maar pakje met 10 capsules van Kruidvat eigen merk is 2.85.)
  • Oud bakje waar je het in kan maken
  • Oud lepeltje
  • Een washand
  • Warm water
  • Gezicht reiniger
  • Eventueel dagcrème

IMG_0477

Test voor gebruik de lijm of je er tegen kan, smeer een beetje lijm op je arm of kaak en laat het 10 minuten intrekken. Als je een reactie krijgt is het niet aan te raden om het te gebruiken. Zoek eventueel een andere lijm.

Om te beginnen doe je een beetje lijm in een bakje, gebruik zoveel lijm als jij denkt wat je wilt gebruiken. Je kan ipv. alleen op je neus ook op andere plekken aanbrengen zoals voorhoofd, wangen etc. Dus kijk hoeveel jij denk dat je nodig heb, ik ga het alleen op me neus en  op me wangen aanbrengen. (Ik heb zelf teveel lijm gebruikt op de foto. Had gemakkelijk nog een andere neus kunnen insmeren.)  Als je een capsule heb breek je die open bij de lijm. Heb je een pilletje maak die fijn bij de lijm. Meng het goed samen en je ziet dat de lijm helemaal zwart wordt. Als je meer lijm gebruikt kun je beter ook nog een diarree remmer bij doen. Als het goed geroerd is zet je dat eventjes aan de kant.

Zorg dat je neus en andere plekken waar je het wilt aanbrengen goed gereinigd is, ook als je geen make-up draagt. Gebruik dan de washand en doe die eventjes onder de warme kraan, daarna kan je de washand op je neus leggen. Door dit te doen gaan je poriën open staan waardoor het peel-off strip wat je heb gemaakt goed kan intrekken.  Na ongeveer 3 minuten met een warme washand op je neus gezetten te hebben, moet je neus droog maken. Doe dit deppend want je huid is gevoelig. Als je dat allemaal gedaan heb beng je de strip aan op de plekken dat jij wil. Smeer goed dik in, maar zorg ervoor dat het niet gaat lekken. Laat de Strip er ongeveer 20 opzitten. Dat verschild per persoon en per keer. Je moet wachten tot het helemaal opgedroogd is.

Als de peel-off strip droog is kan je het er zo aftrekken. Zelf wat ik was te ongeduldig waardoor ik hem niet goed in één keer vanaf kon trekken. Dus wacht echt lang genoeg. Als je de peel-off strip eraf gehaald heb zie je als het goed is allemaal witte kleine stipjes op je zwarte strip. Dat zijn je mee-eters die je eruit getrokken heb. Ik hoop dat je dat op de foto’s kan zien, allemaal kleine witte stipjes. Ga nogmaals met een washand erop met water om alle restjes van de strip eraf te halen. Eventueel kan je daarna nog een dagcrème aanbrengen op je heerlijke zachte neus.

Pas op, op je gezicht inc. neus heb je haartjes zitten. Misschien zie je ze niet maar ze zitter er wel. Dus je zal voelen dat je haar ook mee getrokken wordt. Dat is niet ernstig, een normale peel-off neus strips hebben dat ook. Maar dan ben je gewaarschuwd. Ook moet je oppassen met je wimpers. Bij mij zat me onder wimper er aan vast, gelukkig kreeg ik hem er nog vanaf.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, laat een reactie achter wat je er van vond en of het geholpen heeft bij jou.

3 gedachtes over “DIY peel-off neus strip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s