koolhydraten en water

Vanaf vandaag 10-05-2016 ga ik proberen minstens één week koolhydraat arm te eten samen met mijn moeder. Koolhydraat arm betekend niet dat ik helemaal geen koolhydraten meer ga eten, het houdt in dat ik minder ervan ga eten. Want ieder mens heeft koolhydraten nodig, het is een energie bron van je lichaam.

Als je meer wilt weten over koolhydraten staat hieronder de link van de voedingscentrum waar alles netjes uitgelegd wordt wat koolhydraten eigenlijk zijn. Want koolhydraten zijn meer dan dat mensen denken. Koolhydraten hebben verschillende groepen wat wel goed voor je is en minder goed voor je is. Dus het is vooral eventjes het lezen waard. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/koolhydraten.aspx

Naast dat ik minder koolhydraten ga eten ga ik ook proberen om 1 maand lang geen fris meer te drinken. Want per jaar kom je 5 kilo bij van alleen al fris te drinken. Dus geen cola, sinas meer maar ook geen aanmaaklimonade of sappen. Wat ik wel ga drinken is water met een smaakje, bijvoorbeeld een schijfje komkommer in het water, of citroen schijfje. naast water drink ik ook nog thee, melk en verse jus d’orange.

Waarom ga ik dit eigenlijk doen? Al sinds ik klein meisje was heb ik al last van overgewicht, ik heb verschillende dingen geprobeerd. Ik heb bij een diëtiste rond gelopen, heb bij fit kids gezeten dat zijn kinderen op de basisschool en middelbare school met overgewicht die samen gaan sporten in groepjes van 5 tot 8 kinderen. Naast dat allemaal heb ik ook soja bakker geprobeerd maar dat was helemaal niks voor mij, enige waar ik wel echt over te spreken ben is weight watcher. Daardoor ben ik 10 kilo afgevallen in een korte tijd. Enige nadeel is dat het wel een prijskaartje heeft en denk je al snel genoeg, dat heb ik wel onder de knie ik stop met de groepslessen ik ga zelf alleen aan de gang. Maar toen bleek dat ik niet de motivatie heb om zelf door te gaan en het vol te houden. Dus na dit allemaal geprobeerd te hebben ga ik nu kijken of dit wel helpt met mijn lichaam en ik inderdaad ervan afval.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s